torsdag 8 november 2007

Less pa indoneser pa < 1minut

Antligen framme pa Bali. Det var en jakla lang resa via bade london och hongkong, och nar vi nadde Denpasar var vi bada ratt slut... Pa flygplatsen vart vi tvungna att koa ett tag men nar vi val fatt vara visum var det bara att ta baggaget och fixa en taxi till Kuta, trodde vi...

Varat baggage var nerlyft fran bagagebandet och det stod 3 man i uniformer och vantade. Jag tankte att det var nat som var fel, att dom ville kolla vaskorna, fast det visade sig att dom bara var ute efter pengar. Dom bar vara vaskor ca 20m sen sa dom "tip" (= dricks). Vi blev lite konfunderade av denna snabba vandning och gav dom 100000rp (ca 75kr) eftersom det var det minsta vi hade... Dom vart sakert valdigt glada i alla fall.
Nasta steg var att fa en hyffsat billig taxi. Vi trodde att vi betalade typ 40kr for den, men sen kom vi pa att vi aldrig fick nagra vaxelpengar sa det blev 75kr istallet.. Sen ville killen som slet min vaska ur handen pa mig och bar den till taxin (inte chaufforen) ha tip for det ocksa och han fick val ocksa ungefar en manadslon med indonesiska matt matt... Jag trodde aldrig att jag skulle bli less pa alla indoneser efter mindre an en minut.

Nar vi val kom till hotellet blev vi pa battre humor, for dar var det manga bekanta huvuden som stack upp ur vattnet i poolen. Ett kart aterseende. Resten av gardagen spenderade vi pa att ata mat for 8kr, handla akutgrejjer (typ shorts) och aka slingshot. Det var en metallboll med 2 sittplatser i som slungades upp hogt upp i luften och sen foll man over 50meter rakt ner tills linorna spandes, sastudsade man nagra ganger upp och ner. Sjukt mycket haftigare an frittfall och sanna dar fjantkaruseller! Bilder kommer senare nar vi far lite tid att lagga upp nat.

Idag har vi gjort en massa roliga saker. Vi hyrde moppar och korde ivag en bit till en annan strand och kikade lite och at pizza. Val hemma pa Kuta igen gick vi och kopte sandaler och en surftroja till Abbe, som sitter dubbelt sa tight som pappas svarta haliga cykeltights, och da snackar vi tight! Sen gick vi och surfade tills solen gick ner och det var SJUKT KUL! Aven om man inte ar sa bra i borjan var det riktigt skoj att kunna ta nagra vagor iaf.

Nu ar klockan 20:17 och jag och marika ska ga och handla lite klader tankte vi. Abbe har bara med sig 3 par kallingar och dom borjar ta slut nu. Sen kanske vi ska ga och kolla pa varan DJ-kompis fran Riksgransen, FADI SKA SPELA HAR.

Efter en lang resa och en trott forsta dag borjade vi forsta varfor vi bokade resan. Imorn ska nagra av oss upp kl. 06:00 for att hinna surfa lite innan stranden ar overbefolkad!

Hoppas att allt ar bra dar hemma!
/B'a'bo

2 kommentarer:

Stina sa...

Hej mina kära!

Skönt att läsa att allt gått bra, att ni mår gott och har kul. Ni är väl värda allt, efter erat slit hela sommaren och hösten. Vilken kontrast!

Pappa och jag ser fram emot nyår när vi får komma till era breddgrader. Blir jättekul att träffa er.

Här har det kommit en halv meter snör i helgen. Det är vitt och vackert.

Hälsa alla och ha det så kul och trevligt som ni bara orkar.

Pussokram!

mamma Stina

Ellen sa...

Åh vad roligt att höra att allt är bra, jobbiga Balineser till trots. Här är det sjuuuukt mycket snö som mamma redan sagt! Ha det super!

Kramar Ellen