fredag 21 december 2007

Nu var det Abbes tur..

Ont i halsen, ont i skallen och det kanns som att febern kommer krypande... For det forsta missar man julen hemma, men ok, det far man val ta eftersom man akte hit frivilligt. Men det vore katastrof om man dessutom skulle vara sjuk pa julen!

Men vi hoppas pa att det gar over fort. Ar inte ens saker pa att jag har feber annu. Annars ar allt bra med oss. Vi kom till Singapore idag. Efter att ha letat efter (ett relativt billigt) dubbelrum i flera timmar gav vi upp och traskade tillbaka tillbaka till Prince Of Wales dar dom hade billiga flerbaddsrum. Det finns 4 vaningssangar i varat rum, men just nu ar det bara en tjej forutom vi som bor dar. Det forsta vi gjorde nar vi kom in var att dekorera vaggarna vid vara sangar med lite snowboardbilder (for att fa lite sno iaf), 2 julteckningar som Marika ritat, och diverse julpynt. Ok, vi och vi, det var Marika som fixade och jag sov (kom ihag att jag ar sjuk!).

Varat hostel Prince Of Wales ligger i omradet Little India, som utifran vara erfarenheter fran dagen verkar vara ett ratt mysigt stalle. Vi har inte hunnit se mycket mer av staden/landet annu. Morgondagen tankte vi agna at att utforska shoppingcenter och kanske ta en titt forbi Swensens och lagga pa sig nagra dubbelhakor! MUMS! (Swensens = varldens basta glassbar)

Nagonting vi kunnat konstatera efter bara en halv dag i Singapore ar att Elins berattelser stammer. Allt har verkar vara sjukt strukturerat och rent och fyrkantigt. Bevakningskameror som har koll pa en vart man an vrider och vander sig. Skyltar som sager "Smoking here is prohibited under Singapore law" och man blir varse om att man maste betala 1500 s$ om man tar med sig en hund i tunnelbanan. Forbudsskyltar overallt! Fast det ar klart, gatorna blir ju renare nar man inte far kopa tuggummi och nar det kostar pengar att spotta pa gatan.

Det kanns bra att vi ska vara har pa julen istallet for Phuket. Det forsta vi sag nar vi kommit igenom passkontrollen pa flygplatsen var 3 strora julgranar och i hogalarna sjong nagon "I'm dreaming of a white christmast"... Sa vi borjar hitta lite julstamning trots allt. Aven om jag helst av allt skulle vilja satta mig pa narmaste plan till Masugnsbyn.

Ikvall ska vi bara ata mat och ta det lugnt. Ga och sova i rimlig tid sa vi ar pigga infor en hard dag pa stan imron (forutsatt att inte farbror feber halsar pa). Men jag tror att det bara ar lite mat som behovs.. Det borjar bli nagra timmar sen vi slangde i oss vara Burgerking-burgare pa flygplatsen!

Ha det bra alla ni dar hemma! Vi hoppas att eran varld blir normal igen sa att inte Nikkaluokta toppar varmast-i-landet-listan!
/Abbe

2 kommentarer:

Unknown sa...

Nu har jag också sett bilderna. Härliga bilder...Härligt liv ni har. Hoppas Ni blir friska och får fira en bra jul. Åtminstone så bra jul man kan mot vad man är van vid hemma. Nu är det sovdags. Åker till M-byn i morgon. Hör av er om ni kan.

Kram Papa T

Anonym sa...

Nej inte feber!!! jag har också feber. Hoppas du blir frisk snart, och hoppas Marika slipper bli sjuk.
Alltså, inte för att klaga men förra året satt jag och grät på nyårsafton för det regnade och var varmt i frankrike och HÄR var det massor med snö.
I år är det sjuuuuuuukt mycket snö i frankrike och vad är det här? varmt?!?!?! I prepeare for tears..
sköt om er!