söndag 9 december 2007

Jungle Trekk, Jungle Trekk, In Bukit Lawang...

Nu kanske ni undrar vart vi hallit hus den senaste tiden... Och det kan jag svara pa: Bukit Lawang.
Vi lamnade lake toba 5:e december och for med buss till Bukit Lawang for att traska i djungeln. Vi kom dit sent pa kvallen nar det var becksvart ute, sa vi tankte att vi vantar med trekkingen till i overmorgon (7:e dec) sa hinner vi uppdatera bloggen osv...

Men, det visade sig att dom inte hade nagon internetuppkoppling i byn eftersom typ hela byn spolades bort for nagra ar sedan.. Flera manniskor som vi har traffat har berattat om nar floden som gar igenom byn vaxte till en vagg som spolade bort allt i sin vag. Dessutom kom 40-meters jattetjocka tradstammar forsande genom hus och hem... 300 manniskor dog. Varan trekking-guide Erwin berattade att han forlorat 9 familjemedlemmar och halften av dom hittades aldrig. Hans kommentar: "I'm lucky to be alive!".

Varfor har man inte hort nagot om det pa nyheterna?

Hur som helst, Bukit Lawang ar ett valdigt trevligt stalle att vara pa. Alla manniskor ar jattetrevliga och naturen ar underbar. Varat hotell lag just vid djungeln och imorse kom det in en apa i varat rum.

Vi var pa trekking i 2 dagar. Det var skitroligt! Och medans vi traskade sjong guiderna en vacker sang (melodi: Bjallerklang):

"Jungle Trekk, Jungel Trekk, In Bukit Lawang
See The Monkeys, See The Birds, See Orangutang!"

Vi sag totalt 7 orangutanger, 2 svarta gibbonapor och manga sma vanliga apor (kommer inte ihag namnet), och dessutom nagra funky monkeys pa langt hall. Dom hade inte sett gibbonapor pa 3 manader sa vi hade tur.
Det var skithaftigt att komma sa nara orangutangerna. Det var nastan laskigt hur manskliga dom ar!
Fast alla var inte snalla.. Vi vart forfoljda av en elak orangutang som hette Mina sa vi var tvungen att knalla vidare nar vi hade satt oss ner for att ata frukt. Mina har forresten bitit varan guide i foten en gang.
Vi slog lager vid floden pa ett jattevackert stalle. 20 meter in i skogen fanns det ett litet vattenfall med en naturlig swimmingpool nedanfor! Det var jattemysigt att sitta under vattenfallet och fa en rejal omgang ryggmassage!
Vi sov under en liten stallning av bambupinnar med pressening som tak. Sjukt mysigt att ligga vid floden och hora alla djungelns ljud nar man ska sova.. Nasta dag akte vi gummiringar hem till byn. Det var ocksa en haftig resa. Ibland var det forsigt och i nasta stund stilla och tyst. Det var underbart att glida/forsa fram genom djungeln.. Raftingen pa Bali kan ta sig i brasan!

Idag tog vi i alla fall oss fran Bukit Lawang. Nu sitter vi pa ett internetcafe i staden Medan. Marika letar flygbiljetter till Phuket/Krabi i Thailand. Vi tankte ta oss dit sa fort som mojligt.. Mest troligt aker vi imoron harifran. Inatt far det bli ett billigt skithotell!

Det ar ungefar vad vi gjort pa senaste tiden... Nagra bilder kommer inte pa tal! Har suttit har i en timme och det gar ruuuskigt langsamt! Maste dessutom hjalpa Marika med biljettletandet for snart bryter hon ihop tror jag!

Forresten, igar var det andra advent. Vi hade tomteluvorna pa oss.

Hare bra ni dar hemma, vi hors!
/Abbe

2 kommentarer:

Unknown sa...

Undra om Ni kände Er som att var här hemma när ni träffade andra orangutanger..;)

Skönt att höra av Er. Jag har faktiskt funderat lite var ni tog vägen. 1 Vecka utan något livstecken från Er är lite för långt...Vi saknar ju Er.

Snart är det jul och med den något kul->Mamma och Pappa.

Vi syns om 21 dagar. Kramar/Pappa Thomas

Stina sa...

Hej!

Pappa har opererat knät idag, är handikappad och går på kryckor. Jag har fått ont i ryggen, hankar mig fram med nöd och näppe, känner mig som 87 år eller nåt.

Annars är det bara bra!

Vi kurerar oss och är fit for fight till nyår - vi lovar!

Ska bli skitkul!

Var rädda om er!

Kramar från mor Stina