måndag 3 december 2007

Lake Toba, och vagen hit.

Vi kan borja med vagen hit:

I taxin pa vag till flygplatsen pa bali pratade vi med chaufforen litegrann om vart vi skulle aka.. sa visade det sig att han var fran Medan, staden pa Sumatra som vi flog till. Han varnade oss for att det var farligt for turister pa vissa stallen och han sa att man maste vara pa sin vakt hela tiden. Han sa ocksa hur bussarna gick till Lake Toba, och vi antecknade i ett litet anteckningsblock. (Han fick 5000rp i dricks)

Nar vi kommit in i inrikesterminalen pa flygplatsen var vi typ de enda turisterna dar, och sa skulle det vara anda tills vi kom till Lake Toba skulle det visa sig.

Vi bodde en natt i Medan pa ett fint och dyrt hotell. Jag kande mig lite som killen i ensam hemma nar jag lyfte pa luren i rum 433 och tryckte "2" varpa jag sa:
"2 Beefburgers to room 433 please".

Efter inte allt for lange knackade det forsiktigt pa dorren. "Room service!" Nar vi oppnade dorren stod en prydlig indones med strykvack och glansiga skor och holl upp ett stort silverfat dar vara burgare lag gomda under den stora kapan.

Efter att vi provat pa lyx en natt drog vi vidare. Receptionisten pa hotellet fixade en minibuss at oss. Den kostade 50kr/person och skulle vara i 3 timmar. Den tog 7 timmar. Vi var nara doden nagra ganger pga varan chauffor. Han korde om langa bilkoer i kurvor och kr'o'n... Kanske var han less pa sitt liv? Men nar damerna langre bak i minibussen borjade skrika lugnade han ner sig nagra hekto.

Val framme pa on tog vi in pa ett fint och billigt hotell som vi blivit tipsade om: Samosir Cottages. Vi var ratt slut forsta kvallen sa vi spelade lite biljard (dom har biljardbord har och det ar gratis!) och gick och sov. Dag 2 skulle vi utforska on.. Men det var sa lugnt och skont att bara sitta har pa hotellet och ta det lugnt att vi gjorde absolut ingenting den dagen. Men det var valbehovd vila!

Vila ar nagot som ar enkelt pa den har on.. Allt ar bara sa lugnt och skont! Tyst, lite folk, vackert, glada trevliga manniskor... Detta ar nog narmare paradiset an Gili Trawangan!

Idag har vi i alla fall varit pa en utflykt! Vi hyrde en moppe och akte 10mil.. Badade i "hot springs". Det har ar en gammal vulkan'o' och dom har kokhett vatten och kommer upp ur marken. Fast hot springs ar inte sa haftigt som det later for det var bara en vanlig bassang med kokhett vatten fran berggrunden... Men sen akte vi upp pa ett berg och kollade pa den fantastiska utsikten! Helt sjukt fint med all gronska och den stora sjon.. Maste lagga upp bilder pa det nar vi far mojlighet!

Nu ska vi i ga och ata med 2 kanadensare som marika, lustigt nog, traffade nar vi akte fran Gilioarna! Dom kom hit samma dag som oss visade det sig!

Hare bra hemma!
/Abbe och marika

4 kommentarer:

Unknown sa...

Vad det är trevligt att följa Er resa...! Det känns nästan som att vi också är där. Fortsätt att skriva och beskriva för oss och inte minst för Er själva. Med era berättelser har ni något som ni kan berätta om för barnbarnen när ni sitter i hängmattan i Samosir, Gili eller i Mounio..eller vart ni nu hamnar. Jag är såå glad för Er skull och längtar till att vi snart ska ses. 26 dagar kvar... Kramar /Pappa Thomas

Stina sa...

Hej mina kära!

Det värmer i hjärtat att läsa era skildringar och se de fantastiska bilderna. Ni har det hur mysigt som helst.

Det ska bli så kul att komma dit och få träffa er. Härligt med lite sol och värme som kontrast till vinterkylan.

Kram från mamma Stina

Elin Siira sa...

Hejsan AbbeoMarika!

Kul att hora att ni verkar vara med om lite aventyr! :) Ar jattesugenpa Sumatra efter att vi aker till Flores, aker dit imorgon. Eller till Sumbawa forst, Sape. Ha det bra! KRAMKRAM

Elins mamma sa...

Hej Jättekul att läsa det ni berättar!
Bilderna är jättebra och visar att ni har det så bra som ni beskriver!Som ni förstår så spanar jag efter min Elin på alla bilder:)Ser att kompisgänget delat på sig, men ni lär ju ses igen!! På lördag öppnar backen och det är mysig lätt snö,den finns säkert kvar när ni komer hem. Var rädd om er.Maggan.S