torsdag 10 januari 2008

Paijong tar v'a'l hand om oss!

Nu har vi lamnat Stina, Thomas, fammo och Ragnhild bakom oss. Vi hade jattekul pa Koh Lanta och det var verkligen avkopplande. Hade latt kunnat stanna dar nagra veckor till.. Men vi maste fortsatta varan resa om vi ska hinna med 2 lander till.

Efter en bussresa som var tjorvigare an vi kunnat ana anlande vi, nastan 3 timmar for sent, till Khao San Road i Bangkok. Efter ytterligare nagon timme hade vi lyckats ta oss till Chivas och Paijongs hus. Fast eftersom Chiva pluggar i USA ar Paijong ensam har.

Efter att vi duschat av oss resdammet blev vi bjudna pa en hejdundrande lunch: Sushi och nagonslags stekt ris. Sushi har varit en av dom fa matratter jag (Abbe) inte har tyckt om, tills idag. Det var jattegott! Antingen har mina smakl'o'kar blivit ett ar aldre eller sa borde mamma och pappa lara sig att gora sushi pa Paijongvis...

Dagen har vi spenderat pa att springa runt och leta efter ambassader for att fixa visum till Vietnam och Kambodja. Efter att vi fyllt i alla papper och k'o'at oss fram till en dam bakom en disk fick vi veta att vi inte behovde nagra visum till Vietnam. Klantigt av oss. Kambodja-ambassaden hade flyttat sa den var pa fel stalle pa kartan. Nar vi fatt den ratta adressen hade dom stangt for dagen. Sa imorgon far vi ta itu med det.

Det roligaste som hande idag var anda nar vi traffade 2 bekanta filurer utanfor ett kopcentrum mitt i Bangkok. Vilka kan det ha varit? Vilka springer vi pa titt som tatt pa olika stallen?
Jo, vara canadensiska vanner Luke och Marcie saklart! Sist vi sag dem var i Lake Toba pa Sumatra. Nar vi skildes at den gangen sa vi "Bye bye, see you soon.." Och vips sa star dom framfor oss pa en gata i Bangkok. Varlden ar verkligen liten.

Efter att vi rantat runt pa stan i nagra timmar akte vi tunnelbana och skytrain tillbaka till Paijong, och ett dukat matbord. Vi fick nagon slags soppa och gott ris och jattegod fisk till, dvs. dom som vagade smaka pa fisken tyckte om den. Dom (den) som inte smakade (Marika) tyckte inte om den. Efter maten fick vi frukt i vanlig ordning. Och nu sitter vi har. Det var dagen i kronologisk ordning ungefar.

Imorn maste vi fixa kambodjavisum. Forhoppningsvis kan vi borja dra vidare till Vietnam pa Lordag. Inte for att vi inte trivs hos Paijong i Bangkok, for det gor vi, men vi maste skynda oss ivag sa vi hinner med allt. Vi kommer ju faktiskt tillbaka till Bangkok snart.

Godnatt!/Abbe

Inga kommentarer: