måndag 23 februari 2009

Lite för spännande storhandling

Denver var coolt, en stad på 4-5 miljoner människor.. Där körde vi omkring med två små hyrbilar. Det var interessant! Det tog oss endast SJU timmar från Breck till att vi hittade ett hotell som var hyfsat nära centrum.. Trots att vi hade GPS..... Lita aldrig på en GPS säger jag bara! Det var spännande att få lite omväxling från lilla breck till storstad och skyskrapor. Men trots allt så trivs vi nog bättre på ett litet och snöigt ställe!
Vi kom hem i fredas.

I lördags var det finsol! Marika och Johanna var i Keystone och åkte lite park och kollade på en tävling "Trans AM" ojoj va dom hade vart uppfinningsrika dom som gjort tävlingsbanan! Tyvärr så hade varken jag eller Johanna kamera med oss.. Resten av gänget var i Arapahoe Basin och hade en mycket fin dag. Där finns det också en liten park vart det knappt är några människor!

I Söndags var det också riktigt kanonväder! Jag och Abbe var och hikade lite i parken men underställströja och T-skirt!

Senare var Johanna, Sandra och Sofia och storhandlade i Frisco. Det kommer dom aldrig att glömma!
Vid halv 11 på kvällen börjar vi fundera vart dom tagit vägen.. Jag är påväg att lägga mig när det kör upp en minibuss utanför våran dörr.. Hmm? Vi åker ju som alltid stor allmän buss. Dom kommer in "Sätt på tevatten, vi har en lång historia att berätta" och Johanna visar upp ett visitkort av Sheriffen...
Allt börjar när dom sätter sig på bussen från Breck till Frisco, snart kliver det på en man som ser lite mystisk ut i ansiktet, för övrigt liknar han någon som kanske jobbar i backen. Han sätter sig brevid Sofia. Snart börjar han lägga sig i deras samtal och säger att dom ska prata engelska. Han lägger in lite ord här och var och snart blir han riktigt obehaglig och börjar hota Johanna, Sandra och Sofia till livet och säger en massa riktigt läskiga saker!
På nästa busstopp kliver två mexikanare på bussen, Sofia som sitter brevid den otäcka gubben flyttar sig och mexikanarna sättersig där brevid gubben. Gubben börjar även hota dem och kallar dem för negrer osv.. Riktigt otäck är denne man! Och hans blick i ögonen är riktigt äklig.
Tjejerna bestämmer sig för att dom måste göra något, dom klarar inte av att sitta på samma buss som denna man. Dom går fram till busschffören och berättar för han om mannen i hopp om att han kör ut mannen från bussen.
Tre minuter senare stannar bussen.
Dörrarna går upp och in rusar ett gäng med poliser med vapen färdiga för användning. Dom tar tag i mannen, som senare visar sig vara skitsofren, och drar ut honnom.
Där ute står inte mindre än 16 poliser och en polishund!
Tjejerna får skriva på en massa papper och berätta om vad som hänt, vad han sagt. Poliserna är mycket vänliga och säger att de gjort helt rätt. Mannen var känd sen innan men de har inte haft tillräckligt med vittnen. Nu fanns det 5 vittnen, Johanna, Sandra och Sofia och de två mexikanarna.
Jaja, nu fick de åka special minibuss (alltid när de händer något speciellt får man åka minibuss) till affären och fortsätta med deras uppdrag, storhandla.
Tyvärr var ju historien inte slut där..
Dom sätter sig på bussen hem, dom börjar närma sig Baldy Mountain (berget som vi bor på) så tar det tvärstopp! Johanna håller på att flyga in i en stolpe i bussen.. Va nudå??
Dom har kört på en stor sten som har rasat ner från berget. Dom går ut och titta, olja och bensin bara rinner ut efter gatan.. Jahapp.
Det tar ett tag men tillslut kommer en minibuss. Givetvis med samma chafför som tidigare på dagen.
Jaja, slutet gott, allting gott. De klarade sig helskinnade utan synliga men och tog sig ända hem tillslut.

Nu är det måndag och Marika och Sofia har varit och klättrat i flera timmar. Det är Abbes matdag idag så vi väntar med spänning!

Hoppas ni alla har det bra!
Johanna hälsar till sin mamma förresten!
Tack för att ni orkade läsa dagens långa blogginlägg!
/The big M

2 kommentarer:

Stina sa...

Usch vad obehagligt, skönt att ingen kom till skada.
Det är så kul att följa era upplevelser over there. Ni verkar ha det så mysigt.
Vi har i alla fall sport lov nästa vecka och det ska bli döskönt att få vara i K-jokk några dagar.
Jobbet med anläggninge börjar närma sig slutet och det blir så bra.
Ha det fortsatt bra.

Kram från mor Stina

Marika ja Abbe sa...

Åå, vad härligt med sportlov! Va skönt att ni är äntligen nästan klar med byggandet också! Bra jobbat! Ja vi har det så bra här, igår har vi varit och hikat på vårat berg, ska sätta in bilder idag om vi hinner!
Hoppas ni får många soliga dagar!
Kramar Marika och Abbe